cropped-enterprise.png

Stavljanje bezbednosti podataka na prvo mesto

DJI je vođen težnjom da se kompleksna tehnologija učini dostupnom svima. Ova posvećenost nigde nije vidljivija nego u tome kako pomažemo komercijalnim, civilnim i državnim korisnicima širom sveta da pronađu inovativne načine za korišćenje naše tehnologije, donoseći vrednost u širokom spektru industrija.

S obzirom na jedinstvenu ulogu dronova kao uređaja za hvatanje podataka, razumemo koliko je bezbednost podataka važna našim komercijalnim, civilnim i državnim klijentima. Zato našim korisnicima dajemo kontrolu nad podacima koje generišu. Ovu posvećenost potkrepljujemo pružanjem detaljnih informacija o tome kako DJI platforme za bespilotne letelice štite podatke naših kupaca i izlažući strategije i procese koje koristimo za kontinuirano poboljšanje bezbednosti informacija.

Kako kontrolišete kojim podacima DJI može da pristupi?

DJI neće pristupiti nijednim korisničkim podacima osim ako korisnik ne odobri DJI dozvolu za to.

Korisnici mogu da izaberu da daju ili opozovu dozvole u ​​bilo kom trenutku u podešavanjima „Režim bezbednosti mreže“¹. Takve dozvole uključuju pristup informacijama o uređaju, evidenciji letova, evidenciji uređaja, približnim informacijama o lokaciji, informacijama o programu za poboljšanje korisničkog iskustva i da li DJI može da deli lokaciju vašeg uređaja sa nezavisnim dobavljačima usluga mape kako bi vašu lokaciju prikazao na mapi.

Možete da omogućite „Režim lokalnih podataka“ da biste koristili svoj uređaj potpuno van mreže. U ovom slučaju, ne morate da se prijavite na svoj DJI nalog². Instalacioni paketi za nadogradnju vašeg uređaja mogu se preuzeti direktno sa DJI veb lokacije³. Uskoro ćemo objaviti funkcije kao što su prilagođene oflajn mape i oflajn uvoz sertifikata za otključavanje ograničenih zona

Šifrovani podaci za poboljšanu bezbednost

Podaci koji se prenose između drona i kontrolera na zemlji zaštićeni su algoritmom za šifrovanje AES-256. Komunikacija između DJI Pilot aplikacije i servera je takođe zaštićena HTTPS ili VebSockets preko SSL/TLS (VSS) protokola kako bi se sprečila otmica od strane trećih strana.

Skladište medija bezbednog uređaja

DJI Mavic 2 Enterprise dronovi podržavaju mehanizam zaštite lozinkom za ugrađeno skladištenje podataka kako bi se garantovala sigurnost osetljivih slika i resursa. Kombinacija Matrice M300 RTK i Zenmuse H20 takođe podržava šifrovanje skladištenja na SD kartici. Kada je funkcija lozinke omogućena, podacima uskladištenim na SD kartici ili ugrađenoj memoriji može se pristupiti samo nakon što se unese korisnički definisana lozinka. Korisnički definisana lozinka se ne deli sa DJI, što znači da DJI ne može da preuzme ovu lozinku ako je zaboravite.

Sigurnost skladištenja podataka u oblaku

DJI-jevi data centri su izgrađeni na Amazon Web Services (AWS) i Alibaba Cloud-u. Alibaba Cloud se koristi samo za kupce u kontinentalnoj Kini. Amazon Veb Services se koristi za sve ostale regione.

Korisnici DJI-ja ne moraju da čuvaju nikakve podatke kod DJI-ja. Ako to odluče, njihovi podaci se čuvaju u DJI-jevim data centrima koji su opremljeni višeslojnim zaštitnim mehanizmom. DJI neće prenositi lične podatke ili podatke korisnika preko centara podataka niti deliti bilo kakve podatke sa trećim licima. Osetljive informacije kao što su adrese e-pošte, brojevi mobilnih telefona i informacije o lokaciji dobijaju dodatno AES-256-CBC šifrovanje.

Izbrisivi podaci

Korisnici mogu izabrati da izbrišu sve podatke generisane tokom korišćenja DJI uređaja. Da biste izbrisali svoje podatke, idite u aplikaciju DJI Pilot da obrišete evidenciju i keš⁶ na svom uređaju i u aplikaciji ili vratite uređaj na fabrička podešavanja⁷. Ako odlučite da više ne koristite DJI-jeve usluge, pošaljite email na support@dji.com i zatražite od DJI-ja da izbriše sve podatke povezane sa vašim nalogom.

Bezbednosne revizije treće strane

Tehnologija drona će uvek biti pod nadzorom kada se koristi u osetljivim ili bezbednim operacijama, baš kao i drugi tehnološki proizvodi – i to s pravom. Kako vlade i preduzeća postavljaju bezbednosne standarde za korišćenje dronova, DJI-jev cilj je da ispuni ili premaši te standarde.